trotsunge!

Isak idag!


Surpuppan Leah totalvägrade att vara med på kort, hon tycker att det är mycket roligare att slänga sig på golvet i varenda affär och skrika lite!
Fast ett kort lyckades Stefan ta på henne och Molly idag på barnens hus innan hennes usual utbrott ;)

Sen fick vi även besök av några "bus eller godisare" =)


Fredagsmys!

Mums!
Och för er som gillar godis (vem gör inte det?!?!) kan jag tipsa om att det finns lösviktsgodis på Ica Maxi för 19 kr/kg !!!



Hoppas ni alla har en bra kväll!

Btw så drack vi aldrig vinet som syns på bilden utan det blev julmust istället, men Stefan tyckte att en vinflaska passade in bättre på bilden, haha ;)

xoxo

Tidig morgon

eller ja det är det ju mest varenda dag i det här hushållet, måste nog erkänna att det är lite småjobbigt att ha en dotter som mer än gärna är vaken så länge som möjligt på kvällen så att hon kan ta lite sovmorgon dagen efter, och en son som är raka motsatsen, där morgonen startar senast kl 7! Det känns som att det krockar lite, skulle vara skönare om dom kunde vara lite mer synkade!

Idag är det fredag igen, en hel vecka har bara sprungit förbi mig, och jag behöver ju knappast säga det igen, men jag gör det ändå, fan va tiden går fort!

Hallowen är det ju också, imorrn va?! Fast det är väll inte direkt nått man firar, känns lite överskattat, visst kul för barnen att klä ut sig och en bra ursäkt till fest för dom vuxna men här hemma blir det nog lugnt i helgen!

Ska ni fira Halloween?



Fit for fight...

...nja kanske inte, men på lite bättre humör iaf, förutom vissa saker som suger...

Tex:
*Vi har ingen bil
*Våran bärbara dator funkar inte =(
*Våran kamera funkar inte =(
*Det är kallt, tråkigt, blött och trist (ok solen skiner idag men det hjälps inte)
*Har mindre pengar på kontot än vad jag skulle vilja ha =(
*Är bitter över att jag inte beställde dom där fina kläderna på en gång istället för att vänta till dagen efter, då     dom såklart var slut =(
*Börjar känna paniken komma smygande över att inte ha nått jobb när Isak börjar på dagis, så om nån fin människa har ett sådant att erbjuda mig med start kanske mitten av mars så är det bara att hojta till ;)
*Ångrar att jag fyllde både kyl, frys och skafferi med en massa godsaker häromdagen, känns som att min målvikt som jag nyss har nått inte kommer att hållas så länge ( o ja, jag får väll skylla mig själv men finns det gott att äta så kan jag helt enkelt inte låta bli, jag är ju bara mänsklig ;)




Men såklart finns det ju även bra saker här i världen så som...

*Min underbara familj som jag älskar över allt annat!
*Mina älskade vänner som alltid finns där för mig!
*Att den annars så tråkiga hösten medför superbra program på tvn mest varenda dag =)



suck...

Jag har verkligen ingen ork till att blogga just nu, jag känner mig trött och sliten o barnen tar all min energi!
Inatt fick jag totalt 5½ timmes sömn och det räcker inte för mig, jag hoppas att jag får ta igen det lite nu idag medans Leah är på dagis!
Jag känner mig allmänt låg och ingenting känns roligt just nu, suck, vilket deprimerande inlägg men men sånt är livet, jag återkommer när jag är på lite bättre humör!


bakis

Tack för en toppenkväll igår tjejer! Jag hoppas alla hade lika trevligt som jag, det måste göras om!
Känner dock att jag skulle ha skippat den (dom) sista ölen på krogen, så hade jag nog varit i lite finare form idag, men men, mår ju iaf lite bättre än när jag först öppnade mina blå imorse, och är inte lika yr i skallen nu som då! ;)
Jag kunde ju även ha varit utan "the drama" framåt småtimmarna, som när jag tappade bort mitt läppstift och jag trodde att världen skulle gå under, haha, thats me! =)

Bjuder på några godingar från gårdagen, men eftersom min kamera pajade så får ni hålla till godo med foton från mobilen med sämre kvalitè...









Om inte allt för länge kommer mina älskade ungar hem, men det kan gärna få dröja iaf ett litet tag till ;)

Sen blir det pizza! Mums


Fredagkväll

Isak sover, Leah äter godis, Stefan spelar poker och jag tar en paus i mitt städande för att kika på Idol!

Idag var jag ungefär en sekund ifrån att sätta mig när på golvet och börja storgrina, barnen var så otroligt missnöjda och enerverande och jag visste inte vart jag skulle ta va vägen, då det plötsligt knackar på dörren och in kommer mina räddande änglar i form av Paulin och Alfons, dom kände nog på sig att vi behövde ett besök! Så med lite gladare miner och mer energi har vi nu kommit till fredag kväll!

Imorrn mitt på dagen så åker barnen hem till momma och moffa, och jag ska städa klart, göra mig fin, och sen invänta brudarna! =)

nu ska fortsätta städa och titta på tv!

Hade

sjuk?

Leah är hemma från dagis idag, hon har varit vaken i en timme men vägrar att kliva upp ur sängen, hon är helt slut och håller nog på att bli sjuk igen, lillgumman!

Igår så ställde sig Isak upp alldeles sjäv för första gången när han satt inne på Leah`s rum och ville komma åt alla spännande saker i en lite för hög låda, så då var han ju tvungen att anstränga sig lite för att nå! =)
Han är även riktigt snabb nu när han ålar sig fram på golvet, så nu är det fullt upp här hemma!

Jag längtar tills på lördag, det ska bli så kul att umgås med folk som är över en meter hög, det behöver jag ;)
Ungarna är sur och grinig mest varenda dag och det resulterar ju även i en sur och grinig mamma, då behöver man lite egentid ibland för att ladda på batterierna lite!

Nu klev hon upp och är jättelessen =(


MOFFA!

Var nyss och hämtade Leah på dagis o vem dök upp där om inte världens bästa morfar! Ingen blev gladare än barnen!

På väg hem...



haha...





Fullt upp!

Japp, idag är det så, fullt upp här hemma, jag har varit uppe sedan 6:30 och tvättat, lämnat opch hämtat Leah på dagis och däremellan även hunnit med att handla lite mat, och fixa lite andra ärenden.
Idag blir det inget rum städat, tänkte göra Leah`s rum imorgon när hon är på dagis, om jag får för Isak!
Just nu ligger det är helt berg med rena kläder på sängen som jag tänkte ta itu med när stefan kommer hem. Det är ju sååå tråkigt att vika tvätt, själva tvättningen är helt ok, men sen måste man ju ta reda på skiten också, suck!

Ja just ja, nu äntligen har vi fått tid till att träffa Isak`s läkare och få alla provsvar, så måndagen den 2 november ska vi till sjukhuset, det var ju på tiden, så nu håller vi tummarna för positiva besked!

Eftersom jag inte har orkat tagit några nya kort så bjuder jag på lite äldre idag! =)

Leah 1 år


Elias & Leah april 2008


Isak & moster


Leah april 2008 (jag tycker Leah är sjukt lik Isak på den här bilden, eller han är lik henne kanske, jaja)


Leah augusti 2008


Isak juli 2009 (tagit med mobilen)


Isak sommaren 2009


Leah & Isak februari 2009



Paus

Så, nu är sovrummet tiptop, det tog ju bara en sisådär 3 timmar att städa klart allting med en son som är så mammasjuk att sätter man ner honom 5 sekunder så skriker han som om hela världen har gått under, och en dotter som gärna ville "hjälpa" till!

Nu tänker jag ta en välförtjänt paus och mysa med mina ungar för att sen fortsätta att städa badrummet när Stefan har kommit hem, känns som att det kanske går lite lättare med två extra händer!

Saw

Sädärja, nu har sonen som btw är helt tokarg idag, fått en ren blöja och dottern har fått lite frukost i magen.

Jag är jättesugen på att se alla Saw-filmerna för det finns väll 6? stycken (jag tror att den sjätte snart kommer ut på bio!), jag har ju än så länge bara sett den första! Men jag törs ju inte titta själv, och Stefan törs ju inte titta överhuvudtaget ;)
Nån som känner sig manad att ha ett skräckfilmsmaraton med mig? Marre måhända?
Eller maraton är väll o ta i kanske för vilken småbarnsförälder orkar vara uppe hela natten för att titta på film, inte jag iaf, och dagtid är ju bara o glömma iaf om man vill hänga med någorlunda i handlingen! ;) Men 1-2 filmer/kväll borde man ju palla!


Måndagmorgon

Japp, Isak vaknade som vanligt vid 6:30 idag och Leah har nyss klivit upp!
Idag blir vi nog bara hemma, jag tänkte försöka storstäda vårat sovrum idag för att sen fortsätta med toaletten osv osv. Det är ju bäst att börja med dom rummen som barnen är minst i, så kanske det får vara städat iaf en dag!
Nu när jag skulle ladda in korten som vi har tagit i helgen, så är kameran tom?!?!?! Typiskt, antingen så är det Leah som har varit där med sina klåfingrar eller så har den tömt sig själv, jaja tur att det inte va så många!

Isak är o pillar överallt där han inte får vara, gahh

Nä nu luktar det bajs här!
Hörs

jaha

Har inte orkat uppdaterat nått i helgen men det har inte hänt så mycket heller, vi har bara varit hemma och myst, spelat tv-spel, tittat på tv och gosat!
Sen bjöd vi även hit Marre & Elias igår för lite lek och middag, vi åt strips, fläskfilè, wokgrönsaker, örtsås och bea, det var gött!!

Nu börjar snart alla bra söndagsprogram, härligt!

Och på lördag är det alltså äntligen dax för tjejkvällen =) Jag tänkte att alla kanske kan komma hit vid ca 18:00, så hinner ni ju äta middag och vad mer ni ska göra innan ( sen blir jag ju inte sur om ni kommer lite tidigare eller senare än så ;)
Ja, en sak till också, om nån har några skivor med bra partymusik så får ni gärna ta med dom!

Playdate

Jag, Leah, Isak, Linda & Miio styrde kosan mot annersia för att hälsa på Lena, Tindra & Liam, så idag har varit en riktig lekdag, med lite grin och gnäll omvartannat förstås ;)
Vi tyckte iaf att det var jättemysigt och här kommer dagen i bilder!

Sötnosen Liam var superduktig på att stå =)

Finaste Linda & Miio!

Isak äter snöre =)

Grabbarna Grus

Tindra

Leah & Liam

Tindra gillade verkligen Isak =)

Leah äter bulle

Sötaste Tindra

Liam & Isak var mycket nöjda med sina majskrokar!


Fina Miio

Tjejerna myser i soffan (en liten stund iaf)


På vägen hem var våra älsklingar väldigt trötta

Isak slocknade på en gång!


Leah klarade inte heller att hålla ögonen öppna nån längre stund!



Miio kämpade in i det sista för att inte missa nått, men ca 5 sekunder efter den här bilden togs sov även han!

Bra musik!





 




dockan

Leah byter blöja på dockan som har bajsat, igen. Fan den där dockan bajsar minst 500 gånger om dagen, det är dyrt med blöjor!


hemma igen

Nu är lillfisan hemma igen =)


Förresten så bjöd jag pappa/moffa på lunch idag igen! Kycklingtortilla ( det var godare än det ser ut ;)



På vägen hem från dagis så träffade jag en gammal jobbarkompis och jag fick så dåligt samvete för att jag inte har hälsat på där, dom har ju faktiskt inte ens träffat Isak än, och snart är ju han ingen bebis längre, men tiden går ju så fort så det känns ibland som att det inte alls har gått så lång tid!
Men jag ska åka dit och hälsa på dom till veckan, jag saknar ju alla där och jobbet såklart, det är så härliga människor!

Plötsligt händer det...

Igår kväll somnade Isak kl 19:30 för att sedan vakna kl 22, hur pigg och glad som helst, han låg i spjälsängen o kröp omkring o skrattade och då händer det, lillkillen sätter sig upp från liggande alldeles själv för första gången i hans nästan 8 månader långa liv, och dessutom fick både jag och Stefan bevittna denna "stora" händelse! =)
Kan tyckas löjligt men man blir faktiskt jäkligt stolt när ens barn gör något sådant för första gången. Vi får väll se om det händer någon fler gång eller om han har glömt bort hur han gjorde ;)

Sen är jag lite lur på när han ska få sina första tänder, Leah var ju 8 månader när hon fick sina och jag har trott att Isak kommer få sina i ungefär samma ålder, men nu blir ju lilla prinsen 8 månader på lördag och jag kan inte känna ens minsta tillstymmelse till gryn, jaja dom kommer väll när dom kommer, vem behöver tänder liksom ;)

Jag och Isak lämnade Leah på dagis för ca en timme sedan och nu har Isak precis somnat så jag tänkte passa på att plocka lite här hemma, även fast det kommer se ut som ett bombnedslag igen efter att Leah har varit hemma i 5 min men men...

En sak til också, jag är lite sur för att Isak fortfarande inte har fått sin sjukhustid, det var ju meningen att vi skulle träffa doktorn i mitten på september men icke då, och jag har ringt säkert 5 gånger för att fråga om den där jäkla tiden men dom säger bara att tyvärr är det ingen inbokad än och att dom har för många patienter och för lite tider, jaha men vi vill ju ändå ha provsvaren så fort som möjigt, även fast jag tror att allting sett bra ut så vill man ju ändå ha det bekräftat, såklart!
Förmodligen kommer vi få en tid i början av november, men vem vet.
Och nu kom jag på att jag måste ringa sjukhuset igen, för att Isak`s medicin snart är slut så doktorn måste skicka ett nytt recept eller behöver han ens fortfarande ta medicin, åhhh suck...


lunch

Leah håller på o städar här hemma, skönt, då har man det gjort ;)

haha

Igår fick Isak smaka glass för första gången, han tyckte det var super!






Min dotter lyssnar inte på mig, grrrr






Vi bjöd hit moffa på lunch idag, det blev potatisbullar, bacon, keso och lingonsylt! Fast han fick köpa med sig baconet och keson, så då bjöd vi på halva lunchen var om man ska va noga, jaja...

snö

Det snöar utanför fönstret just nu, och då kom jag på att vi måste ju köpa en ovarall till Leah, det är ju snart dags för det! Isak får nog inga nya kläder, han får ärva Elias gamla, det blir bra det!

Idag kör vi nog på en innedag, jag och ongan, för vädret känns så trist, nog för att det snöar men när det väll når marken så blir det bara slask, hatar tiden alldeles innan och efter snön när det är galonkläder som gäller för barnen, det är så kallt och blött och trist!

Barnen är fortfarande förkylda, snoriga och hostar, så som det känns idag så blir det nog inge dagis för Leah imorrn, det är ju bättre att hon får bli riktigt frisk först så att det inte bara går runt runt!

Apropå Leah, så trotsar hon mer än någonsin, hon slår både mig och Isak, och Dumma dig är favorit ordvalet just nu, allt är dumma, jag trodde att hon hade kommit över "dummadigfasen" för hon höll ju på så för ett tag sen också men nu har det tydligen börjat om igen, suck!
Och när man säger åt henne och hon får gå in på sitt rum, så hör man henne prata därinne - Dumma mamma, dumma pappa, dumma isas (isak) Ibland kan det va folk som hon inte ens har träffat på flera dagar som är dum, tex, pin (paulin) ias (elias) bosser (moster) eller såklart momma och moffa!
Säger man till henne att det är dumheter att hålla på så blir hon tokarg och skriker - jag lill (vill) inte dum!
Vi håller på o bli galen ;)

Fast det är ju tur att hon är söt också ;)
Igår hoppade hon omkring nakenfis i sängen och säger -Jag lill inte ha poppa
(puppa), jag lill ha popp (snopp)
Sötnos!

Äntligen söndag...

Igår kväll var det bara skit på tvn, Stefan kollade ju såklart på matchen och jag zappade mellan olika kanaler! Idag däremot är det ju söndag, det gillar vi, massa bra program ;) Först måste jag ju se reprisen av Desperate Housewives eftersom jag missade nästan hela programmet i tisdags!
Sen är det ju även One tree hill, Top model och Ensam mamma söker, me like!

Leah är helt såld på Pingu och ska sitta och titta på det hela dagarna framför datorn, jag älskade också Pingu när jag var liten =)

Förövrigt så är ju vintern här snart, och med det även julen, känns som att man kanske måste börja lite smått att köpa julklappar så att man inte står i mitten av december med små panikkänslor som sprider sig i kroppen, haha. Fast vi har sagt att det inte ska bli så mycket julklappar iår eftersom vi ska utomlands i februari, så då är det ju bättre att lägga undan lite pengar till det! Fast lite klappar måste man ju köpa framförallt till barnen såklart!

Sen skulle jag även behöva en ny vinterjacka, tror ni att det är dumt att köpa en vit! Jag är nämligen grymt sugen på denna...


Får se om jag har tid & ork att uppdatera nått mer senare idag! Hörs...


Fredag!

Idag var det tänkt att Linda och Miio skulle komma hit o leka men då dom hade haft en jobbig natt så blir det nog inte så, synd!
Annars då, Fredag idag och solen skiner, jag och barnen är inne och väntar på en gubbe som skulle komma o sätta upp persienner i lägenheten!
Leah tittar på barnprogram och Isak kryper omkring på golvet och blir full av svarta hundhår, nice =/
Dom är snoriga båda två men ändå pigga som vanligt! Och jag har ont i halsen, suck!

Barnen









Mamman

Se så snäll jag är!

Skickade med matlådor och små presenter till världens bästa mormor och morfar! =)

Trött eller?!

Gick precis ut i köket för att plocka i diskmaskinen och när jag kom tillbaka till vardagsrummet hittade jag lillfisan sovandes såhär, lite trött kanske?! =)

Dagiskort

Så här fin blev våran prinsessa på dagiskortet =)

Sjuklingar och fläktköp

Idag fick jag äntligen träffa finaste Susanne för en fika på stan, det var alldeles för längesen, älskar den tjejen!
Tyvärr så ringde dom från Leah`s dagis för att hon hade fått feber, så det fick bli en snabbis med vännen idag men det får vi ta igen snart! =)



Både Leah och Isak har varit jättegriniga idag så jag tror att dom båda dessvärre håller på att bli sjuka =(

När Stefan kom hem från jobbet så åkte vi allihopa upp på OnOff för att köpa en kolfilterfläkt, eftersom vi har varit hel "fläktlösa" tills idag! Så nu kanske man äntligen kan steka mat utan att behöva ha fönstret öppet och frysa halvt ihjäl!
Tack till familjen Boije/Mähler som kom hit med gott fika och store starke peppe hjälpte till med att sätta upp fläkten! =)


arg!!!

Tro på fan att 5:an slutar att funka mitt uppi nyaste avsnittet av Desperate housewives eller inte bara femman för den delen, nä just nu funkar bara ettan, tvåan och fyran! Och jag vet precis varför också, eftersom Akelius håller på att byter ut Com hem till Telia så skulle kanalerna och internet brytas varje dag den här veckan, men först kl 00:00 på natten! WTF fattar dom inte att folk (jag) inte kan leva utan tv:n Och dessutom just idag när man har väntat på den spännande fortsättningen hela jävla sommaren!!! gahhhh alla människor tittar väll på tv kl 21 på kvällen, fattar dom inte det?!?!?

Jaja dagens i-landsproblem men just nu känns det som ett stort sådant!

Något roligare var ju att Leah`s dagiskort kom idag, och hon var ju såklart jättefin våran lilla prinsessa, iaf på det enskilda fotot, på gruppbilden så hade hon alldeles rödgråtna ögon efter att jag hade lämnat henne och så stack naturligtvis tungan ut ur munnen =)

Nä nu ska jag svära för mig själv en liten stund till, sen hoppa in i duschen! ...


uppdatering
tydligen så var det fler än jag som var utan 5:an så det var nog inte Akelius fel (den här gången) men jag är fortfarande lika arg, nästan! ;)


5 okt 2006

Idag är det exakt 3 år sedan jag kissade + på stickan vilket bekräftade att jag var gravid vilket 7 månader och 26 dagar senare resulterade i en liten Leah!
Jag minns det så väl, vi hade försökt att bli med barn i 1 år och 3 månader och jag trodde ju såklart att det var kört men icke =)
Jag satte mig ner för att kissa på den berömda stickan (och jag kan ju säga att det var ju absolut inte den första under den här lååånga tiden, så jag kunde ju verkligen proceduren, haha) när färgen ändrats till den berömda rosa la jag fort bort den på handfatet utan att tjuvkika på den, gick ut för att röka en cigg, kände på mig att det kunde bli den sista på ett bra tag!
Gick sen in med snabba steg och pirr i magen för att se resultatet, och vad skådar mitt öga, ett stort fett +
Det spreds sig lyckokänslor i hela kroppen och jag började storgrina samtidigt som jag ringde Stefan med dom goda nyheterna, han vart mest chockad och trodde väll inte riktigt att var sant, haha, men det var det!
Jag var även snabb att "svallra" för mamma & pappa mitt uppi lyckoruset =)

Åhh jag hoppas att jag får uppleva den otroligt mäktiga känslan i att få vara gravid och föda fram ett litet mirakel åtminstonde en gång till i mitt liv!

Jag är oerhört glad och tacksam över att just jag har fått blivit mamma till två små godingar!

En liten Leah


En liten Isak

Älskade ungar!

Mina fina!




Förresten, Isak har börjat krypa, eller kanske inte riktigt krypa men han ålar sig fram, liten blir stor, galet!

Längtar

Den längre trailerversionen till Twilight - New moon  
Enjoy   =)


Filmhelg och söndagsmys!

Helgen har varit väldigt lugn och skön och har spenderats ute i Lungre!

Jag har tittat på Twilight 2 gånger, haha, den är SÅ bra! 5/5 utan tvekan! =) 

Har även hunnit med att se Watchmen, den var väll helt ok, ingen höjdare direkt, det var en film som man var tvungen att titta på nonstop utan avbryt eftersom handlingen var väldigt hoppande fram och tillbaka och eftersom vi såg den på dagtid så är det inte så lätt att sitta i 2 ½ timme när det är barn som ska äta, bytas på och sövas ner men man orkar som inte se alla filmer när barnen sover heller när man själv är så slut så ögonen går i kors! jaja den får iaf betyget 2/5

Vi såg också Dumpa honom, eller He`s just not that in to you, som orginaltiteln löd! Det var ett romantiskt drama med många kända ansikten och mycket kärlek, dock slutade den inte riktigt som jag hade velat men den var bra ändå! Den får 3½ av 5 möjliga ( ½ är för att Bradley Cooper var med och han är så jävla het =)

Nu är det alltså oktober då, en riktig höstmånad och när vi tittade ut genom fönstret imorse så var marken alldeles vit av snö, den har ju såklart smält bort nu men vintern närmar sig med stormsteg!
Och söndag är det också igen, jag älskar söndagar, att bara vara hemma med familjen och mysa, ikväll blir det goda mackor och snacks till Ensam mamma söker! =)

Här är Leah, Isak och Elias i helgen...







Twilight

Har precis tittat på Twilight tillsammans med syster och Shelly. Åhhh vilken film sen, spännande och romantisk, jag satt med kärlekspirr i magen genom hela filmen och hade en sån feelgoodkänsla i kroppen och jag ville att den aldrig någonsin skulle ta slut, haha, löjligt kanske men ack så fantastiskt =)
Jag verkligen längtar tills nästa film kommer ut på bio i november, då är jag och Marre där på sturt!
Jag vill se den nu nu nu NU!
Jag känner mig inte ens trött, jag som brukar vara helt knäckt den här tiden på dygnet men jag ska nog ändå krypa ner med mina små troll för det är ju en dag imorgon också!

Godnatt alla fina!

Nja, jag vet inte ja...

Vad tycks?

Före


Efter

RSS 2.0