dop & julskyltning

Det blir en snabb uppdatering  idag, jag är sååå trött och ska gå och lägga mig medans jag har chansen!
Idag var vi iaf på lilla Melisias dop, mycket trevligt!
När vi kom in till stan igen så gick jag och barnen ner på stan tillsammans med momma, moffa, moster Marre och Elias för att kika lite på julskyltningen!
Det var idag det och här kommer lite bilder!





Tack för idag och sov gott!


Städning & julpynt!

Idag tänkte jag göra allt i min makt för att inte ta ett steg utanför dörren, eller jo vi ska ner i källaren för att hämta upp lite julpynt!
Stefan jobbar hela dagen idag men han kommer nog snart hem och börjar sen igen kl 18, så däremellan tänkte vi försöka städa och göra adventsfint!
Hmm vad mer måste göras idag, slå in doppresent, stryka Isak`s skjorta, ladda batteriet till kameran, bada barnen, titta på Robinson, duscha, och äta massa onyttigt gott såklart!

Vi ska ju låna mamma och pappas bil imorgon så vi tar oss till dopet och självklart så har värmen i den pajat så det blir till och packa bilen full med täcken så inte trollungarna fryser!

Förresten titta vilka supersöta strumpbyxor jag köpte till Isak igår, riktigt vintriga och fina =) Och så är det pluppar under fötterna vilket är perfekt så att han inte halkar omkring nu när han ska ställa sig upp mot varenda liten grej!


Mammas lilla gofis



Äntligen!

Idag fick jag äntligen träffa min fina Sara som jag inte har träffat på 8 månader och lilla Melisia som blir 4 månader på söndag, som jag aldrig har träffat förut, så det var ju verkligen på tiden!
Jag hade med mig kameran såklart men eftersom mina barn ej skötte sig exemplariskt (minst sagt)! Så glömdes det av att ta några bilder men två kort på prinsessan ute i vagnen lyckades jag få strax innan vi skiljdes åt! Fast vi ses ju på söndag igen =)

 Sötpruppen


Lång dag

Oj vad den här dagen har varit lång och än är den inte slut!
Leah for på dagis vid nio, Isak tog sin förmiddagsnap mellan kl 10 och kl 12, när han sen vaknade gick vi till Camilla med familj för att fira Max 1-årsdag och jag åt såklart alldeles för mycket kakor och tårta men det var ju så gott!
Sen följde Paulin med upp på dagis för att hämta Leah, sen tog vi en tur ner på stan, jag letade en klänning åt Leah men hittade tyvärr ingen. Sen gick Paulin & Alfons hem och jag träffade fina Amelie på stan, tyvärr hade hon inte med sig lilla Pelle men det var kul och få surra lite med henne iaf! Efter det mötte vi upp syrran och käkade på donken, sen gick jag och barnen hem och nu väntar vi på att momma o moffa ska komma förbi en sväng!

Lite pics from the partey...


Tvättdag

Idag har jag och Isak sprungit på stan tillsammans med Paulin, Det blev lite saker inhandlade men ändå inte allt som var tänkt, jag köpte bla en skjorta med fintröja till Isak, en söt jacka till Leah som hon kan ha vid lite finare tillställningar, ett par skor till Stefan och en tröja till mig!

Det var nog äcklig mat på dagis idag enligt Leah för när hon kom hem åt hon tre mackor och en pannkaka! Och vi orkar inte laga nån nyttig middag idag så Stefan är iväg och köper micromat nu! Så kan det va!

Och tvättid har vi till kl 22 ikväll, hatar o vika tvätt, suck!


Dagen idag

Pisstråkigt väder! Vart fan är snön? En månad kvar till julafton och på söndag är det första advent! Måste se till o städa här hemma snart och försöka hitta igen alla julsaker i vårat fullpackade förråd!

Dagen idag har varit lugn och barnen har mestadels varit glada, men börjar nu bli lite trötta o gnälliga! Isak har nyss fått badat och snart är det Leah`s tur!
Leah vart överlycklig när jag och Isak kom och hämtade henne på dagis idag eftersom det var föräldrarfika. Isak tyckte också att det var superkul att röja runt på golvet med alla stora barnen, så vi kom därifrån en timme senare än vanligt så då passade vi på att gå o hämta Stefan på jobbet!
Sen blev det pannkaka till middag!



Jag skrev det här inlägget för ca 2 timmar sen men inget funkar ju som det ska!


New Moon

Åhh så bra den va, blev ju som väntat lite  igen och nu behöver vi "bara" vänta i 7 månader innan nästa lyckorus ;)
Men jag ska nog hinna se både ettan och tvåan både en och två gånger till innan dess! =)

Nu sover barnen sött och fortsätter förhoppningsvis med det hela natten, peppar peppar!
Jag & Stefan har precis ätit varma mackor så nu ska jag ta en cigg på det, sen hoppa in i duschen och sen sooova!


int nå

Här är allt som vanligt!
Ikväll ska jag och syrran på bio, tjoho! New Moon here we come =)

schnygg!





Och för er som är avundsjuka på Leah`s schysta frilla och gärna vill få till den själv, gör såhär:
Spara ut luggen på ditt barn så pass att den hänger ner i ögonen, vänta då tills han/hon säger - Mamma jag ser ingenting! Dra då håret rakt upp och fäst med en snodd mitt på huvudet, taadaa!

Passar bäst för kvällsmys!


Kalas!

Japp, idag har vi alltså varit på Alfons första födelsedagskalas, det var kul och mysigt! Goda tårtor och söta barn!






Söndagsmorgon

Då var helgen snart över igen! I fredags blev det Idol som vanligt och jag måste faktiskt erkänna att jag var lite nervös att Erik skulle åka ut, men som tur var fick han stanna, annars hade det blivit en jävla skräll! Jag slog även till med att baka snickerskakor där på kvällskvisten =)

Igår var vi hemma och myste hela dagen, vi åt tacogratäng till middag, och senare på kvällen massa godis, snacks och dricka till Robinson!

Idag ska vi på Alfons 1-årskalas, tänkte försöka ta oss dit strax efter lunch så borde barnen vara relativt nöjda och utvilade!
Jag ska försöka uppdatera lite senare med bilder från dagen!

Trevlig söndag på er!


fy fan va sjukt...

... det här är! Stackars tjej!

Stan

Idag packade jag ner barnen i vagnen och gick ner på stan en sväng, tänkte köpa ett par vinterskor, typ uggs, till mig men jag hittade inga som dög =(
Jag hade även tänkt att barnen skulle passa på och sova i vagnen en timme eller så, men det hade inte dom tänkt så istället gjorde vi Marre sällskap på hennes lunchrast, och snäll som min syster är så bjöd hon oss på McDonalds, tack söta!

Självklart så somnade både Leah & Isak direkt när vi kom hem, så snart måste jag nog tyvärr väcka dom för mamma ska skjutsa oss på Ica Maxi så vi kan handla lite!
Fan va jobbigt det är att inte ha någon bil, men ack så skönt att mina älskade föräldrar alltid ställer upp och skjutsar eller lånar ut deras bil! Ni är guld värda!

Imorgon är det premiär för Robinson, äntligen, härligt med nått bra program även på lördagar!
Ska ni titta?


Mammas lilla pöjk

Leah var helt överlycklig när hon skulle till dagis idag, just för dom skulle vara inne och leka hela dagen, Leah tycker det är mycket roligare än att vara ute! Och dockorna är såklart favorit =)

Isak tycker också att det är superskoj att vara själv med mamma! Han är så mammig nu, så fort han hör eller ser mig så börjar han grina och ska till mig så fort som möjligt och skriker mamamamama! Gulligt men lite jobbigt ;)

Nu öser regnet ner ute, jag hoppas att det hinner sluta tills jag ska hämta Leah!

Mammas pojke =)



Sorg

Tittade på Greys Anatomy igår och som vanligt så sprutade tårarna, jag kan inte tänka mig hur det känns att förlora ett älskat litet barn, och hur man går vidare i sorgen, usch...
Men jag vet hur det känns att inte veta om ens lilla son kommer att överleva eller inte, och det är något jag hoppas att alla slipper vara med om! Som ett knivhugg rakt in i hjärtat, du får ingen luft, kan inte se för alla tårar, att känna sig så hjälplös och bara stå och se på när lilla älsklingen försvinner och främmande människor gör allt i deras makt för att hjälpa honom, vi var tvungen att gå igenom det i några dagar, hur klarar man då en livstid?!
Det går inte en dag utan att jag tänker tillbaka, och inte en dag utan att jag inser hur lyckligt lottad vi faktiskt är som fick behålla våran son på jorden!
Stefan skrattade åt mig när lilla blödiga jag kom ut från sovrummet alldeles tårögd över en tv-serie men sanningen är ju den att tragedier sker hela tiden även i verkliga livet!
Så ta vara på nuet för man vet aldrig när den ljusa vardagen byts ut mot evigt mörker!

                                                            



  Barn är kärlek!


Helvetesnatt...

Förstod att jag inte skulle ha sagt något igår, för natten har verkligen inte varit någon dröm, nåja bara att ta nya tag!

Förresten, min mamma klippte mig första gången när jag var 4 månader gammal, hur kunde hon?! ;)


Ja, jag gjorde det!

Jag klippte min son, och jag ångrar mig som fan! Även fast jag inte alls klippte nå mycket så ser han inte ut som min lilla bebis längre, han ser ut som min lilla pojke!
Jaja, jag får grina över mitt beslut ett litet tag till sen går det nog över ;)
Tur att mina barns hår växer som ogräs!
(Och oavsett så kommer han ju alltid att vara lika söt, no matter what!)

...!




O no, what have I done...


Awesome

Dom två senaste nätterna har varit helt suveräna, första natten somnade Isak vid 22 och sov nonstop till 7:30!!!
Igår kväll somnade han vid 20, sov till kl 6:15, fick då välling och somnade om till kl 8:20!!! Så jävla skönt, men bara för att jag skriver om det nu så lär det ju inte fortsätta så, men man kan ju alltid hoppas, peppar peppar!

Leah ville inte gå på dagis idag och jag kände väll inte heller direkt för att gå ut i regnet imorse så därför fick hon vara hemma. Men jag tror att jag packar ner ungarna i vagnen och går o möter Stefan när han slutar jobbet, så vi får lite friskluft!

Jag har börjat lite smått att handla julklappar nu iaf men det är bra många kvar som ska införskaffas!
Sen är det nått varje helg nu ett tag framöver, på söndag ska vi på 1-årskalas hos Alfons, söndagen därefter är det dop för Melisia och söndagen efter det är det dags för Miio att döpas! Skoj när det händer saker =)

Lite tråkigare är det att Stefan har tagit på sig lite helgjobb nu framöver, men vi behöver ju pengarna!

Sen så blir det nog ingen Kina-resa för oss i februari, vi tackade nämligen nej till det, mest på grund av barnen, resan dit tar minst 18 timmar, väl därborta är det ca 5-10 grader varmt osv, Vi tyckte att vi lika gärna kunde åka dit om några år när barnen är lite större och kan uppskatta det mer! Det känns lite trist eftersom det är ungerfär 20 stycken ur min släkt som åker dit samtidigt för att gå på min brors bröllopsmiddag (han och shelly har ju egentligen snart varit gifta i 3 år men enligt kinesisk tradition så räknas dom inte som gifta förrens dom har haft bröllopsmiddagen)
Men en resa blir det nog iaf fast till varmare breddgrader, så ungarna kan bada i havet och bygga sandslott =)
Om jag får som jag vill så kanske nångång i maj!

Nä nu ska jag fixa lunch åt dotra!

Jo just, idag blir Isak 9 månader! Om bara 3 månader är det  dags för kalas, galet!

Innedag

Leah älskar pengar (det ska börjas i tid) Men det gäller att skynda sig så att inte Isak får tag i dom!
Idag är vi inne och leker men tro mig det går inte många minuterna innan det bråk, ofta beror dom på att Isak inte får leka med Leah`s saker och eftersom de flesta leksakerna är just Leah`s så blir det många, slag, tjyvnyp och ibland även bitmärken om dagarna!
Isak är helt galet gnällig idag och har skrikit förtvivlat i flera timmar =( Han är bara nöjd om jag går runt och bär på honom, man får absolut inte sitta ner heller!



Nu kom pappa/moffa o hälsa på, då blir barnen genast mycket lugnare och snällare!... hmpf =)

Alfons 1år

Idag fyller min älskade gudson hela 1år!
HURRA HURRA HURRA HURRA!

Grattis gofisen!






Jävla skithockey

Känner mig lite smått irriterad idag, och mycket beror nog på att Stefan precis åkte iväg till Sundsvall för att titta på Hockey, och jag får vara kvar hemma själv med ungarna =( Eller vi ska fara ut till Lungre om nån timme eller så och umgås lite med syrran fast sen så ska hon jobba natt, så då blir vi ju själv igen, jag antar att hon åker på jobbet nångång vid 20, jaja!

Tyckte att det var trist att Eddie åkte ut igår, jag tyckte iaf att han var bra, men han är ju inte bäst och nån gång måste ju alla utom en åka ut! Tove var iaf helt grym igår!

Innan Stefan for så åkte vi och hämtade ut några paket och postade lite brev, saker som måste göras helt enkelt, sen åkte vi till en skogsdunge så hundarna fick springa och leka lite och Leah passade på att få lite friskluft medans Isak sov snällt i bilen!

Leah i sin rosa overall!


En vecka kvar...

...till premiären av Twilight-New Moon, tyvärr kommer jag inte kunna gå och se den då men förhoppningsvis intar jag och syrran biosalongen på måndagen eller tisdagen därefter! I can`t wait! =)

Fredag igen...

Igår var det meningen att jag skulle träffa älskade Susanne men eftersom jag kände att jag hade ont om tid så blev det tyvärr inte så =( Vi får göra ett nytt försök nästa vecka!

Igår natt var Isak som en liten ängel och sov från 20-6, men jag förstod att det var en tillfällighet o inatt var det nästan samma visa som vanligt, somnade kl 19:30 vaknade kl 22 och var vaken till ca 00, sov sen till kl 7, så lite bättre än vanligt var det ju iaf! 

Nu är helgen här igen, härligt!
Och ikväll är det ju Idol som gäller, såklart! Just nu tycker tycker jag nog att Tove och Erik är bäst, Reza är också bra. Sen är ju Eddie inte helt fel att vila ögonen på ;)
Vem/vilka håller ni på?

Vi kanske åker till Lungre i helgen för att vara höns och hundvakt, sen håller Stefan på o tjatar på att han vill åka till Sundsvall imorrn på Hockey, Timrå-Färjestad, hmpf, ja vi får väll se vad som sker...

Kvällsfika...

...till säsongspremiären av So You Think You Can Dance, ännu ett av alla mina favoritprogram =)

Storasyster & lillebror

Idag har barnen hållt sams iaf några stunder, men storasyster är inte sen att ge lillebror ett tjyvnyp då och då!

Några av dagens bättre stunder =)


klicka på bilderna för att få dom större!

Förresten ni ser väll på bonde söker fru?! Ikväll kl 20 på fyran! Jag måste ju bara säga att bonde-Roger är ju så jävla pinsam, han är runt 40 år gammal, bor med sina föräldrar och har varken lagat mat eller tvättat själv i hela sitt liv! Fast jag tror att han nån smärre utvecklingsstörning, det känns så iaf, eller vad tycker ni?!  Tjejerna han har valt verkar ju inte heller helt hundra men men...bra tv är det iaf ;)

Och sen är ju det självklara valet kl 21 Grey`s Anatomy på femman, missa inte!

Idag blir det pasta med laxsås till middag, mumsfilibabba!

Today so far...

Det började lungt, Isak tog en liten förmiddagsnap och Leah satt snällt och fint inne på sitt rum och målade en teckning.
Jag gick iväg till köket för att fundera ut nån lunch, kommer tillbaka och hittar min dotter i full färd med att plocka ut och "sortera" alla hennes kläder ur byrån + plus att hon har färg både i ansiktet och på händerna, suck, underbara ungar!




Det blir nog våfflor, om ni undrade!



Hair

När jag fick en liten flicka med mycket hår så var det perfekt, för då fick man ju använda hårspännen och diverse söta hårsaker =) Men att ha en liten pojke med värsta kalufsen är ju inte riktigt samma sak ;)

Leah ca 11 månader


Isak ca 9 månader


(Jag har lovat att klippa honom när han fyller 1)

Sanningen...

...om att vara mamma



Dina kläder:

Första barnet: Du börjar ha mammakläder så fort din gynekolog berättar att du är gravid.
Andra barnet: Du har dina vanliga kläder så länge som möjligt.
Tredje barnet: Dina vanliga kläder ÄR dina mammakläder.

Barnets namn:
Första barnet: Du lusläser alla namnböcker som finns och övar på uttal och olika stavningskombinationer på alla dina favoritnamn.
Andra barnet: Någon måste väl döpa sitt barn efter faster Agda, eller hur?Det kan lika gärna vara du.
Tredje barnet: Du slår upp en bok, blundar och pekar och tittar efter vad fingret pekar på. Carl-Rutger? Det får duga.

Förberedelser inför förlossningen:
Första barnet: Du övar på andningen regelbundet.
Andra barnet: Du orkar inte öva eftersom du kommer ihåg att förra gången så gjorde det absolut ingen skillnad alls med den där andningen.
Tredje barnet: Du ber om bedövning i åttonde månaden.

Barnets kläder:
Första barnet: Du förtvättar din nyföddes kläder, ordnar dem systematiskt efter färgerna och viker dem fint i babyns egna lilla byrå.
Andra barnet: Du kollar kläderna för att se om de är rena, men slänger bara de med de mörkaste, mest synliga fläckarna.
Tredje barnet: Varför skulle inte pojkar också kunna ha rosa kläder?!

Saker att oroa sig för:
Första barnet: Vid minsta lilla tecken på att allt inte är som det ska - ett kort skrik eller vad som helst - så plockar du upp babyn.
Andra barnet: Du plockar upp babyn först när dess skrikande blir så högljutt att det kan väcka din förstfödda.
Tredje barnet: Du lär din treåring hur man vrider upp mekaniska leksaker.

Aktiviteter:
Första barnet: Du tar med din baby till babygymnastik, babysim och sagoläsning för babyn.
Andra barnet: Du tar med din baby till babygymnastik.
Tredje barnet: Du tar med din baby till affären och kemtvätten.

Att gå ut:
Första barnet: Första gången du lämnar barnet hemma med barnvakt så ringer du hem fem gånger.
Andra barnet: Precis innan du går ut genom dörren så kommer du på att du kanske skulle lämna ett telefonnummer där du kan nås.
Tredje barnet: Du säger till barnvakten att bara ringa om hon ser blod.

Hemma:
Första barnet: Du tillbringar större delen av dagen med att bara titta på babyn.
Andra barnet: Du tillbringar en del av dagen med att se till så att ditt äldre barn inte kväver, knuffar eller slår babyn.
Tredje barnet: Du tillbringar en liten del av varje dag med att gömma dig från barnen.


sovmorgon

Det var flera som erbjöd sig att vara barnvakt efter mitt inlägg, tack för det!
Så igår fick Isak följa med hem till momma och moffa, det hade gått hur bra som helst och han hade inte sagt ett pip på hela tiden, såklart man bara ska jävlas med mamma och pappa ;)
Nu har han precis kommit hem igen.
Leah fick ju då lite ensamtid med oss igår och vi gick på en kvällspromenad bara vi tre, vilket var mycket uppskattat!
Jag fick sova en hel natt utan avbrott, gud så skönt det var, men jag vaknade redan kl 8:30 även fast Leah fortfarande sover, när man väl får sova länge på morgonen så vaknar man ändå tidigt, hmmm...

Idag får Leah vara hemma från dagis eftersom hon fortfarande är snorig, även Isak har blivit förkyld nu =(

Vi får väll se vad dagen har att bjuda på!


föräldrarpenning...

Nån som vet om begäran om föräldrarpenning absolut måste vara inne före den tionde för att man ska hinna få pengar nästa månad? Jag har fått för mig att det är så, men nu har ju våran dator, som jag vanligtvis anmäler föräldrarpenning på, gått sönder och är på lagning! Jag har beställt hem papper att skicka in men dom har inte kommit än och imorrn är det ju den tionde!
Hjälp...

Favorit i repris?

Alltså, jag vet inte vad det är med Isak på nätterna, varje natt är det samma sak, somnar vid 19:30-20, vaknar ca kl 22 och är vaken till ca kl 00 då han somnar om, sover till ca kl 2 och vill då ha välling, somnar om och vill ha morgon någon gång mellan 6-7, som det ser ut nu får han max 8-9 timmars sömn varje natt, ett litet barn behöver väll egentligen 12 timmar, jag vet att det är jätteolika för alla barn, men när han sover så här dåligt på nätterna så är han trött mest hela dagen =/
Imorse när han vaknade kl 6 satt jag med honom i famnen och försökte få honom att somna om, han var jättearg under hela tiden, skrek allt vad han kunde och ville inte slappna av! Han var på väg att somna om några gånger men så fort han själv kände det, så spände han hela kroppen och skrek, tillslut så blev ju såklart storasyster väckt vid sjutiden, så då gav jag upp!
Nu har prinsen precis somnat igen, men eftersom lillfisan är vaken så kan ju inte jag göra desamma!


Jag skulle behöva en barnfri dag, så jag kan SOVA, och sen när jag vaknar kan jag städa lägenheten =)

Snart så...

Snart är det jul!



Vad sägs om en pipparkaka?!

Farsdag

Jag och barnen sov ju i Lungre från fredag till lördag eftersom mannen i huset var ute och söp!
Men vi hade säkert mycket roligare än han, vi byggde snögubbar och bakade tårta till pappa/moffa och jag kan lova att jag säkert hade mer vakentid än honom på natten =/

Varenda kväll så somnar Isak i bra tid men vaknar sedan vid ca 22 för att skrika, grina, gnälla och absolut inte vilja sova nått mer, detta kan pågå i flera timmar, sen somnar han om men vaknar oftast en gång till under natten för välling och sen är det ju såklart morgon mellan kl 6-7 oavsett hur lite han sovit under natten, jag håller på att bli galen!
Tänk om det kunde se ut såhär från, ja vad ska vi säga kl 20-8, ingen skulle vara lyckligare än jag!

Men jag vet ju att det blir bättre med tiden, så det är ju bara att stå ut!

Farsdag idag alltså, och mina barns far kommer att få...ingenting! Anledningen är att jag inte fick något på morsdag (som iår inträffade på Leah`s födelsedag), så då tänkte jag sura lite och ge tillbaka samma present i form av luft, mohahaha...men han överlever nog, det gjorde ju jag, dock lite tjurigare ;)

Han kan få ett grattis...GRATTIS!


Varför är det så?!

Att man hittar alldeles nya kläder till sitt barn i byrån som han aldrig har använt, och även fast det är rätt storlek så tänker man att gud, dom här kläderna är ju alldeles för stora för min lilla bebis men så provar man iaf och dom sitter ju som en smäck! Han kanske inte är nån liten bebis längre!?




Ja, just, Stefan har hämtat ut kameran därav lite bättre bilder =)

Annars då...

...Leah har blivit tokförkyld, pang bom sa det, snoret bara rinner och hon är jättetäppt, jag hoppas verkligen att det "bara" är en vanlig förkylning!

Igår var vi ju som sagt på bvc. Vi behövde inte väga eller mäta eftersom vi gjorde det i måndags på sjukhuset och då vägde lillprinsen 8100 gram och var 72 cm lång, han följer sin kurva alldeles perfekt ! Bvc-sköterskan tyckte att han var tidig i sin utveckling, hon hade inte väntat sig att han både kunde åla sig fram snabbare än blixten och resa sig upp mot saker ;) Eftersom det lätt kunde vara så att han istället är lite senare i sin utveckling pga allt som han gått igenom, men icke, han är så stark och duktig våran lilla prins!

Senare på kvällen var jag på föräldrarmöte på Leah`s dagis, även det gick bra, inte så mycket ny information än vad vi redan visste!

Ikväll ska Stefan bowla med jobbet, och sen ska dom sitta hemma hos oss och festa lite innan krogen!?
Så då tar jag med mig ungarna och åker hem till momma o moffa, ska bli ganska skönt!
Men dessvärre så har jag redan berättat för Leah att vi ska åka dit så nu tjatar hon om det hela tiden och vi som inte åker förrens 16-17 tiden =/


Bebis-Leah (om ni undrar varför hon har så lång lugg så är det för att jag tänkte spara ut den!)


(Om ni undrar varför Isak har så långt hår så är det för att jag vägrar klippa honom ;)

Hoppas alla ni som är i Vemdalen får en riktigt rolig helg!


Vitt

Marken är täckt av snö och bilarna kör i snigelfart!





lillfisan

Leah är sjukt nöjd över nya overallen! Den ser lite tajt ut över midjan men själva modellen är så!


Tystnad

Leah fick följa med hem till momma o moffa för att leka, busa, mysa och sen sova där inatt! Stefan jobbar sent idag, Isak har somnat för natten så det är väldigt tyst och tomt här hemma kan jag lova! Nästan för tyst Så det gäller ju att ta vara på tiden för känner jag lillprinsen rätt så är det inte omöjligt att han vaknar om en timme eller så för att checka läget, han har en tendens att göra det vissa kvällar =/

Imorgon lämnar moffa Leah på dagis och jag och Isak ska på bvc kl 10, sen kl 18 är det föräldrarmöte på Leah`s dagis, det blir nog jag som går så får Stefan vara hemma med ongan,eftersom jag tycker att sånt är mycket roligare än vad han gör!

Isak blev helt bananas i soffan förut, han tyckte det var helt galet roligt att krypa omkring, rulla runt, ställa sig upp och slå på vägen, samtidigt som han skrattade som en galen, han kanske tyckte att det var skönt att inte syrran var där och sa åt honom vad han får och inte får göra och att han fick mamsen alldeles för sig själv ;)

Jag försökte ta ett kort men min kamera på mobilen suger så de här var det bästa jag fick till! Men nu är iaf våran riktiga kamera lagad så vi ska åka upp och hämta ut den när tid finns!


Nä, nu är det Bonde söker fru och sen Grey`s Anatomy, me like!




ge mig sömn

Idag vaknade Isak kl 6, och väckte Leah strax därefter, jag känner mig som en zombie när det blir sånna tidiga mornar, jag behöver mer sömn men ibland får man helt enkelt inte det! Har man väl kommit upp och varit uppe nån timma så känner man sig mycket piggare men jag ska ändå försöka sova en sväng nu på förmiddagen när Isak sover och Leah är på dagis! Igår sov jag och Isak mellan 9:30-11:30, o oj så skönt det var! Jag fick ju iaf lite mer ork på eftermiddagen/kvällen!

Jag tappade bort mina vantar på stan häromdagen (eller egentligen var det Leah som kastade bort dom nånstans)
så nu måste jag köpa nya sånna också och snart är det jul, fan pengarna bara rullar iväg!
Men snälla momma köpte iaf en ny overall till Leah, tack för det, Den är superfin, rosa och svart! Eller jag säger att den är rosa, Stefan tycker att den ser mer rödaktig ut, men det är ju jag som har rätt såklart! ;)
Den sitter superbra och det är ju det man ska gå efter men jag stirrar ju mig blind på storleken, vi köpte en i stl 86 och det är ju egentligen för åldern 1-1½ år tror jag, men det var ju inte så noga, hon är ju som sagt inte så stor våran lilla tjej! Hon har ju trots allt 86/92 på sina vanliga kläder! jaja skitsamma, jag kan lägga ut en bild senare idag, fast på den bilden ser den mer rödaktig ut men det är den inte, så ni får inte hålla med Stefan! ;)

Hittade lite bilder på mobilen



Leah och hennes bebis =)





Må dom brinna...

USCH, fy fan för folk som gör illa små oskyldiga barn!

Daddy...It hurts

This is A TRUE STORY AND IF YOU DON'T PASS THIS ON YOU DON'T HAVE A SOUL!!!
My name is Chris , I am three, My eyes are swollen.. I cannot see. I must be stupid, I must be bad, What else could have made, My daddy so mad? I wish I were better, I wish I weren't ugly, Then maybe my mommy, Would still want to hug me.
I can't do a wrong, I can't speak at all, Or else I'm locked up, All day long.
When I'm awake, I'm all alone, The house is dark, My folks aren't home. When my mommy does come home, I'll try and be nice, So maybe I'll just get, One whipping tonight. I just heard a car, My daddy is back, From Charlie's bar. I hear him curse, My name is called , I press myself, Against the wall.
I try to hide, >From his evil eyes, I'm so afraid now, I'm starting to cry. He finds me weeping, Calls me ugly words, He says its my fault, He suffers at work.
He slaps and hits me, And yells at me more, I finally get free, And run to the door. He's already locked it, And I start to bawl, He takes me and throws me, Against the hard wall. I fall to the floor, With my bones nearly broken, And my daddy continues, With more bad words spoken.
'I'm sorry!', I scream, But it's now much to late, His face has been twisted, Into a unimaginable sh ape. The hurt and the pain, Again and again, O please God, have mercy! O please let it end!
And he finally stops, And heads for the door, While I lay there motionless, Sprawled on the floor.
My name is Chris , I am three, Tonight my daddy Murdered me. And you can help, Sickens me to the soul, If you read this, And don't pass it on. I pray for your forgiveness, You would have to be, One heartless person, Not to be affected, By this Poem. And because you ARE affected, Do something about it!
So all I ask you to do, Is pass this on! IF YOU ARE AGAINST CHILD ABUSE! Post this as 'Daddy ... It hurts' If you do not send this to everyone you know Then you obviously don't care about child abuse.
At first I thought this was just a chain letter And I wasn't going to send it either, But now I realize that this is an important situation.
At least 5 children each day from around the world die from child abuse!!!! This happens across the board, no matter how much money they have or their ethnicity.
Please help.

goda nyheter

Besöket hos doktorn gick bra, njuren såg ut som väntat, alla prover var bra och EEG hade inte visat något avvikande, phu!
Han behöver heller inte äta sin medicin längre!
Nu kommer vi nog inte behöva gå på något återbesök förrens sommaren/hösten 2010, och sen därefter en gång per år eftersom det fortfarande är viktigt att se så att njuren fungerar som den ska och inte har tagit för mycket stryk av alla påfrestningar!
Känns otroligt skönt att allting såg bra ut och att vi nu inte behöver oroa oss över det, fast samma regel gäller fortfarande, om han får feber och ej är sig själv utan någon förklarlig anledning (förkylning etc) så måste vi åka in och kolla att allt är som det ska!

Men en sak blev jag väldigt irriterad över och det var när jag frågade om situationen då han nästan förblödde och om dom hade kollat upp ev blödarsjukdom, det hade dom inte?!?! Han sa bara att, ja just det står ju också här i journalen från uppsala att det skulle kollas upp men jag tror inte att det är någon fara och om det känns ok för er så kollar vi upp det till sommaren när han ska stickas nästa gång!
Jaha, ja det är väll ok, vad fan ska man säga liksom, jag hade ju redan tagit för givet att det var uppkollat men icke, vi får väll helt enkelt lita på honom då att det inte behöver kollas upp förrens dess! =(

Jo förresten, igår rev Isak ner en lampa som han brände sig på och sen så sprack ju såklart brännblåsan, så nu ser det jättehemskt ut och gör säkert även jätteont på lillprinsen! =(

ajajaj

dagisbesök

Efter frukosten tog jag med mig barnen och hälsade på på mitt gamla jobb! Det var jättemysigt att träffa alla igen och dom undrade när jag kunde komma o vikariera =)
Förmodligen så lär det ju kanske bli så att jag jobbar där lite sen när Isak börjat på dagis, det känns lite jobbigt när det är så osäkert från månad till månad hur mycket jobb man får men å andra sidan så trivs jag jättebra där och så länge jag inte får ett fast jobb så måste ju pengarna rulla in från nånstans så det lär väll bli till att stämpla och vicka den första tiden efter mammaledigheten!

Nu har Isak äntligen somnat, han har inte sovit på hela dagen eftersom han var så uppe i varv med massa nya ungar, Leah tyckte också att det var jätteroligt att hälsa på och leka på ett annat dagis!

Idag kl 14:30 har vi tid på sjukhuset med Isak`s läkare och då antar jag att vi kommer att får alla provsvaren, jag håller tummarna för bra besked!

Jag återkommer senare idag om hur det gick!


RSS 2.0