Dagen

Idag var jag och Isak ner på stan en sväng tillsammans med syrran och Elias!
Stefan och Leah åkte upp till torvalla och lekte med peppe och Molly =)
Jag handlade upp ett av mina presentkort som jag fick i julklapp, två linnen, en tröja och en väst blev det från gina tricot! Sen köpte jag även lite smink!
Wopsido mer spännande än så blev det inte ;)

Dagis!?

Ja just nu är det just dagis jag tänker mest på.
Jag tycker att det känns jättejobbigt att Isak snart ska ta klivet in i dagisvärlden endast 1 år gammal, men vi har ju faktiskt inget att välja på!
Jag tyckte inte alls att det var lika jobbigt när Leah skulle börja, nog för att hon var några månader äldre men hon var ju också bara en liten 1-åring!
Vet inte om det kanske känns extra jobbigt att det är högst sannolikt att Isak kommer att få börja på ett helt annat dagis och det tror jag kommer bli jättejobbigt för Leah eftersom hon just nu inte är så förtjust i att gå dit på dagarna så tror jag att hon skulle tycka att det var roligare att ha lillebror med sig, hon tycker ju om honom så mycket, det är ofta som "Min Isak"  kommer ur hennes mun!

Sen skulle nog inskolningen gå mycket lättare när båda barnen är med och Isak som är van att vara med Leah hela dagarna även får fortsätta att vara det på dagis!

Nu har vi ju inte fått plats åt honom än och jag tror att kommunen drar ut på det så länge som möjligt just för att det är en syskonplats det är frågan om, och då väntar dom nog och ser om det blir någon plats ledig på storasysters dagis först och främst!

Man kan ju bara hålla tummarna och hoppas!

Gamla bilder!

Leah 10,5 månader (tagen i april 2008)

Isak 9,5 månader (tagen i november 2009)


Tillbaka till vardagen!

Det känns lite som att man har levt i nån sorts dvala nu under juldagarna, man har bara lullat på hemma hos mamma och pappa och ätit allt som går att stoppa i munnen!

Känns trist att vara tillbaka i stan igen, måndag igen, nästa måndag är det januari, jag tycker det känns väldigt konstigt att det snart är 2010 , redan?
Fan, tiden går för fort! Snart blir min lilla bebis 1 år, och då kanske man inte kan kalla honom bebis längre =(
Och inte så långt efter det blir min lilla tjej 3 år!
Och så ska man väll själv fylla år också, tur att Stefan alltid kommer att vara en gammal gubbe jämfört med mig ;)

Idag jobbar karln och jag hade tänkt att gå ner på stan för att byta lite saker och köpa lite saker, men när det är -20 ute så vill jag helst inte dra med mig ungarna ut så då måste ju jag också stanna hemma! Jag kanske tar det imorrn när Stefan är ledig!

Förövrigt så har jag fått ögoninflammation, mitt vänster öga är så rödsprängt att det ser ut som jag har supit 14 dar i sträck útan sömn, och så rinner det lite sådär härligt, nice!

God Jul !

Igår var en bra julafton trots att julkänslan inte riktigt infann sig men det var god mat, älskade människor och superbra julklappar! Barnen var nöjda och vi med såklart! Tack alla!
Nu fortsätter vi att julmysa några dagar till =)

Här kommer massor av bilder från igår och idag!






Syrran den lilla linslusen är med på mest kort men å andra sidan så blir hon ju alltid snygg på bild så det får väll gå för den här gången då! =)


Leah var inget stort fan av tomten i år heller, så här kul tyckte hon att det var när the big man kom in genom dörren!


Fullt upp!

Jag håller på att tvätta sjuhundraelvatusen maskiner sen måste jag ner på stan för att handla dom sista julklapparna som sedan ska slås in, efter det måste jag även städa här hemma och packa ihop alla grejer, förhoppningsvis blir jag klar i god tid så att vi hinner åka ut till Lungre redan idag!
Som tur är kommer pappa snart hit och hjälper mig med ungarna så jag slipper ta med dom ner på stan!

Stefan åker söderut idag för att hälsa på lite släkt och vänner och kör sedan upp till oss igen tidigt på julaftonsmorgon, jag hoppas att han kör försiktigt för tydligen skulle inte vädret vara det bästa!

nä, back to work!

stan??

Ska försöka ta en tur ner på stan idag med båda barnen för att handla julklappar, jag har en känsla av att det inte kommer att gå så bra =/

Igår dog ju Brittany Murphy, känns lite konstigt när unga superstjärnor bara dör så där rakt upp och ner, jag tycker att hon var en bra skådespelerska och riktigt söt! Nu finns hon inte mer, weird!

knäckkokning

Vi har inte tagit oss hem än utan är kvar i Lungre men ska väll åka bara barnen har vaknat, lite dumt att båda sover såhär sent på dagen och dessutom har dom sovit lääänge men jag vill heller inte väcka dom för dom då blir det grinigt! Jag får väll hoopas att dom sover länge imorgon för det lär ju bli en sen kväll!

Vi har ätit pizza till middag idag och nu håller jag och mamma på att göra knäck och lakritskola!

Igår var det ju som sagt julbingo och jag hade som jag anade turen på min sida och vann mycket grejer, det var mest godis och städsaker, jag blev glad över godiset och Stefan över städgrejerna =)

Bingo

Nu ska vi strax bege oss ut till Lungre för ikväll är det dags för den tradionella julbingon! Alla som vill vara med köper ca 10 smågrejer var (det kan vara allt från godis till en diskborste) Sen slår man in alla grejer i paket och skriver nummer på dom och så skriver vi nummren på lappar och lägger i en skål, den som får bingo får dra ett nummer och får således det paketet som har det nummret och så fortsätter vi tills alla paket är slut!
Nån kanske vinner jättemånga paket och nån annan kanske bara ett och sen får man ju byta grejer med varandra om man känner för det!

Undra hur många paket jag vinner i år!? I feel lucky today =)

vilken pärs

Det blev inga julklappar. Kylan störde mig inte så mycket däremot dotra min, hon skrek, grinade, slängde sig på marken och vägrade lyssna! Folk tittade. Vi gick hem.

-18

Och jag hade lovat mig själv att stanna inne även idag men dessvärre måste jag nog bryta det löftet och bege mig ner på stan för att handla julklappar annars kommer jag aldrig bli klar, jag ser inte framemot det, brrrr!
Det blir till och packa på ongan ordenligt med kläder men det blir ju såklart jobbigt för dom också att springa ut och in i affärer, varmt, kallt, av med lite kläder och sen på med dom igen, men vad gör man!?

Leah är snorig men pigg, jag hoppas att hon inte blir mer sjuk fram tills själva dopparedagen! Förförra året låg vi nästan alla i magsjuka på julafton, det var inge kul kan jag tala om! Så då känns ju en förkylning faktiskt lindrig, jag hatar magsjuka, magsjuka sucks!

Nä, jag hoppas vi får vara friska allihopa!

tänder

Idag har Isak`s första tand kikat fram men det är inte nån utav framtänderna därnere som vanligtvis brukar komma först utan det är en av dom övre! Vi får väll hoppas att dom nedre snart visar sig också så att han inte behöver se ut som en liten bäver, världens sötaste bäver dock, but still! ;)

kallt

Det var egentligen meningen att jag skulle ner på stan och träffa Jonna idag men eftersom Leah är förkyld, igen och det är så svinigt jävla kallt ute så stannar vi hemma idag och tar den dejten någon annan dag!

Idag blir Isak 10 månader, bara 2 månader kvar till big 1 , och om 3 månader går min lilla prins redan på dagis, lite sorgligt vad tiden går fort!

Isak älskar sin gosefilt och brukar dra den över huvudet bara för att få lukta på den och mysa lite!

Sötprupp!

fan

För lite mer än en timme sedan däckade Leah på soffan och nu ligger hon här och snarkar! När hon somnade hade Isak redan sovit i en timme så då tänkte jag såklart att det inte var nån mening för mig att lägga mig eftersom han snart kommer att vakna, mmm eller hur!? Han sover fortfarande och hade jag bara gått och lagt mig då hade jag snart intagit 1½ timmes välbehövlig sömn, fan oxå! Nu är det ju absolut försent!

Nu är förresten Leah ledig från dagis ända tills den 12/1 Leah är supernöjd över det och även jag, nu slipper jag gå upp för den där helvetesbacken i snöstorm och kyla! Nu är det hemmamys som gäller i en månad framåt =)


jobbig natt

Isak valde att somna först kl 00:30 inatt för att sedan vakna kl 4:30 för välling och sen gjorde vi morgon kl 7:30, phu

Annars så känner jag av julstressen! Vi har handlat iaf hälften av julklapparna, men jag önskar att vi hade varit helt klara vid det här laget, men icke!
Igår tog jag & Isak en runda på stan tillsammans med Pulle & Alfons! Sen kl 15 var det dags för luciafirande på Leah`s dagis, och självklart var vi där hela familjen där för att titta på våran lilla prinsessa, även hennes älskade moffa hade tagit sig dit! 
Scenariot var som väntat, hon kom ut i famnen på en föken fick syn på mig relativt snabbt och började att grina men fröken Åsa lyckades få henne på andra tankar så hon stod iallafall kvar tills det hela var slut, dock utan att ta en ton ;)
Tyvärr blev alla bilder från dagis jättesuddiga så jag bjuder på en som är tagen när vi precis hade kommit hem!

Våran lilla tärna =)


Jag måste säga att det är underbart skönt att vi äntligen har en bil, att bara kunna åka och handla eller titta på affärer när man vill är great!


Back in town!

Då var vi hemma igen och helgen har varit super!


Här har ni pärlan =)


Kusinmys!

Elias & Leah myser i soffan. På tvn visas Pingu, såklart!


Ja just, vi köpte en bil idag, äntligen!


myspys

Idag har Linda och Miio varit här och hälsat på, mys!
Linda hade bakat supergoda saffransbullar och lillprinsen Miio sov nästan hela tiden!

Stefan har åkt iväg för att lämna syrran och Leah i lungre så nu väntar vi på att han ska komma tillbaka och hämta mig, Isak och hundarna!
Sen kommer vi att spendera helgen därborta eftersom vi har lovat mamma & pappa att vara hönsvakt!

Leah älskar Miio och vill bara att han ska sitta i hennes knä hela tiden =)



Isak`s ben till vänster och Miio`s till höger, och ja, det är Isak som är 4 månader äldre, hihi =)

rätt & fel

Sitter och tittar på Oprah som handlar om mobbning bland barn, och i vissa fall där det har gått så långt att mobboffret, ett barn! inte har sett någon annan utväg än att ta sitt eget liv, usch så tragiskt! Jag gråter ju till det mesta som visas på tvn, som har minsta lilla gråtfaktorn, så såklart även detta! Jag tänker bara på om det där skulle vara mitt barn, mobbad, utan vänner, ensam och olycklig, nä det skulle jag aldrig tillåta, jag skulle bli så arg!
Sen skulle jag såklart bli lika arg om det var mitt barn som var mobbaren och fick en annan människa att känna sig så liten och ensam, nej fy!
Jag hoppas mina barn växer upp och ser det fina i människor och att alla inte behöver vara gjuten i samma form för att vara underbara individer!
Mina barn ska kunna se skillnad på rätt och fel!

Igår försökte vi iallafall ta julkort på barnen, det blev ett totalt misslyckande kan jag tala om, det är inte det lättaste att få två barn att sitta still, kolla in i kameran och se söta ut samtidigt, blir ett barn bra på bilden så kan man ge sig fan på att det andra inte ville vara med på noterna!
Nä sånna här gånger är det lättare att bara ha en busunge ;)


Några misslyckade...



(Ja, jag mutade med pepparkaka, men det hjälpte föga)


Tisdag 8/12

Idag när Leah var på dagis tog jag och Isak en dejt med söta Amelie och ännu sötare lilla Pelle! ;)


Lucka nr 7

Så här går det när man köper en chokladkalender till en 2½-åring =/

vad gör tomten?

Hemma hos mamma och pappa har dom en tavla med tomtenissar på. Det är 24 olika bilder som visar vad tomtarna gör dom 24 decemberdagarna fram till självaste dopparedagen! Det ska städas, bakas, slås in paket, laga mat mm Det var lite roligt och gå o titta på den varje dag och se hur julafton närmade sig. Jag undrar vad tomtarna gör idag!?

Nu har det iaf blivit min och Stefans tur att bli förkylda, jaja, sånt är livet!

Förresten är det bara vi som inte har vaccinerat oss mot svininfluensan? Känns som att man har glömt bort det där nu, känns nästan lite sent att ta sprutan nu eller?! Har den nått sin topp eller är det värsta fortfarande kvar att vänta?

Isak sitta mitt knä!

Leah vill bara att Isak ska sitta i hennes knä som en snäll liten bebis, det vill inte Isak!



dop 2

Idag var det dopdags igen, den här gången för lillprinsen Miio, dopet var jättefint och det var verkligen den bästa prästen jag har träffat på, så cool!
En söt liten tjej sjöng två sånger bl.a Mio min Mio och hon var så underbart duktig så man blev nästan tårögd!
Sen bjöds det på smaskig smörgåstårta och massor av goda kakor och även korv med bröd till barnen ( och dom vuxna som var extra hungriga ;)
Tyvärr så blev bilderna från själva dopet jättemörka, så det var synd men här är några stycken från dagen iaf!

Mamma, pappa, barn


Dopdags


Leah skötte sig exemplariskt, som vanligt! (ironi)


Isak i pappas knä!


Dopbarnet himself =)


Anneli & Molly


Tjockpeppe


Fina Linda


Presentöppning


Trött 1


Trött 2

Liten Mikaela

Sitter och tittar igenom gamla bilder på mammas och pappas dator, så här är jag som bebis/barn, om det var nån som var intresserad ;)

Glöm inte att spana in den schystaste frillan du någonsin skådat som sitter på morsans huvud, sista bilden, haha, jag dör =)





 

 


LOVE IT!




Vilken känsla!


Förkyld

Här hemma är vi fortfarande förkylda, men det är på bättringsvägen, tur de, vi ska ju på dop på söndag!
Idag jobbar Stefan från kl 8 imorse till kl 2:30 inatt, duktig han!
Mamma tyckte att vi kunde åka ut till Lungre och umgås med henne så vi slipper sitta själv i stan hela dagen.
Vi får se hur vi gör, skulle iof vara skönt för Stefan så han får sova ut utan barnskrik efter 18½ timmes jobb!
Och så måste vi ju hämta Leah`s bilbarnstol som står i Lungre, för den måste vi ju ha på söndag!

Ikväll är det Idol igen, jag tror att Calle åker ut, eller jag hoppas det iaf, för jag vill att Erik & Tove ska vara i final!

Igår sov vi ända till kl 9:30 och idag till kl 8! För Isak`s del så är det verkligen inte vanligt att sova så länge, så jag är nöjd!

Leah i juldagarna förra året, MYCKET snö var det då!


nu är det (snart) jul



Vissa mer nöjd än andra

Vi införskaffade faktiskt en del julklappar igår och det känns som att vi har en hum om vad dom flesta ska få, känns skönt! Nu går det undan!


Det tar sig

Igår kväll när barnen hade somnat, vilket råkade vara i hyffsad tid så tog jag tag i att dammtorka Leah`s rum och vardagsrummet, jag slog även in 12 stycken julklappar, och bara det tog över en timme, ojoj!
Sen ställde jag iaf fram en snögubbe och en tomte, som Leah blev helt överlycklig att se när hon vaknade imorse!
Resten SKA vi få upp idag!

Vi tänkte även klä julgranen eftersom vi inte har så jättemycket julpynt i övrigt så får man lite mer julkänsla, men det lär ju bli ett helvete att försöka hålla Isak borta ifrån den!
Egenligen så tycker jag inte att man "får" klä granen förrens dagen innan julafton för så har vi alltid gjort hos mamma och pappa!
Fast det kommer vi ju även göra iår eftersom vi ska fira julen där, så då gör det ju inte så mycket att våran gran redan är klädd ;)

Jag längtar tills kvällen före dopparedan, dricka glögg, klä granen, äta första skinkstuten, och jag och syrran måste i sedvanlig ordning räkna alla 100-tals paket för att se vem som var populärast just iår, hoppas det är jag, haha ;)

Det är mysigt med jul, och det blir även Isak`s första jul och Leah`s tredje! Vi ska inte tala om hur många jular jag har firat och absolut inte Stefan, han är ju gammal som gatan!

Majskrokar is the shit!



klaga

Känner mig sjukt trött och orkeslös och har ont i hela kroppen! Barnen är jättesnoriga och Isak har en vill-inte-sova-sådär-jättebra-på-natten-period vilket resulterar i en väldigt gnällig mamma!

Vi har fortfarande inte fått upp julpyntet här hemma men barnen kommer inte till ro förrens kl 00, eller såklart inte båda men somnar den ena i hyffsad tid så kan man slå vad om att den andra inte gör det =/ Och jag känner mig inte så manad att ställa mig och dammtorka och hänga upp julstjärnor mitt i natten när man måste kämpa för att hålla upp ögonen!

Är också väldigt stressad över att vi knappt har inhandlat några julklappar än, och jag vet att jag kommer måsta springa på stan den 23:e, dessutom med två inte så shoppingsugna barn och stor jävla vagn, för vem fan vill va barnvakt dagen innan julafton liksom!?

Tiden räcker inte till!

Nåja nu har jag väll klagat färdigt för en stund! Jag tycker iaf att det är mysigt att snön äntligen har kommit och förhoppningsvis får den stanna!

RSS 2.0